Hallo gast (login)

Workshop - Bloemschikken

Bloemschikken – Cursussen, workshops en themareizen

Met name Nederland heeft een historie op het gebied van bloemschikken en de Hollandse bloemsierkunst staat wereldwijd dan ook in hoog aanzien. Bloemschikken is in wezen het maken van een kunstwerk, een driedimensionaal schilderij van takken, planten, mos en dergelijke en vaak ook dode materialen als glas, steen, draad enzovoort. De binder maakt met gebruikmaking van die materialen een creatief en harmonisch geheel. Vaak worden bloemstukken voor een bepaalde gelegenheid gemaakt, zoals een feest, een trouwerij of een begrafenis. Maar heel vaak ook gewoon voor het eigen plezier! In Nederland en België zijn ook nationale kampioenschappen bloemschikken, dus dat geeft wel aan dat het op hoog niveau beoefend wordt.

In een cursus of workshop bloemschikken komen dingen aan bod als soorten groen, ondergrond, welk vaas of schaal, compositie en kleur. Er zijn tal van bloemstukken te maken, van kransen tot advent bloemstukken en van Paasbloemsierkunst tot gecombineerde fruit- en bloemschalen.

Een cursus of workshop bloemschikken vraagt verschillende kanten van je. Ten eerste ben je lekker met de natuur bezig en vraagt het enige natuurkennis. Ten tweede komt de techniek aan bod, als je een beetje handig bent komt dat mooi van pas. En ten derde is de creativiteit natuurlijk ook heel belangrijk. En creativiteit kent geen grenzen, dus er is geen bloemstuk dat gelijk aan de ander is. Heb je geen natuur- of plantenkennis, ben je niet zo handig of denk je geen creativiteit te hebben, geen nood: daarom is er juist een cursus of workshop bloemschikken en die helpt je op weg. Ga lekker aan de slag!

Groendecoratie, Workshop
Nederland Op iedere gewenste locate
Periode:
In overleg met deelnemers
Duur: ¼ dag
Prijs: € 0,00
Workshop lenteschikking met verse bloemen, Workshop
Nederland, Utrecht, Woerden
Periode:
Onbekend
Duur: ¼ dag
Prijs: € 20,00

Terug naar overzicht3.021